Kortlægning af diffus jordforurening i byområder. Delrapport 2

Forord

Nærværende udredningsprojekt om kortlægning af diffus jordforurening i byområder er iværksat af Københavns Kommune, Miljøkontrollen, under Miljøstyrelsens teknologiprogram for jord- og grundvandsforurening. Projektet har det overordnede formål at udarbejde metoder til optimering og forenkling af myndighedernes faglige arbejde ved den forestående kortlægning af diffus jordforurening i byområder på vidensniveau 2.

Projektet er opdelt i 2 faser, hvor Fase I omfatter indsamling af erfaringer og viden om forureningskilder samt teknikker og metoder til undersøgelse af diffust forurenet jord. Fase II omfatter fysiske en afprøvning af de i Fase I udarbejdede undersøgelsesstrategier. På baggrund af de opnåede undersøgelsesresultater skal der i Fase II foretages en endelig redigering af strategierne.

Nærværende rapport er en af tre delrapporter udarbejdet under Fase I.

Projektet er udført af NIRAS Rådgivende ingeniører og planlæggere A/S i samarbejde med styregruppen. Følgende personer har deltaget i styregruppen:
Mariam Wahid, Købehavns kommune, Miljøkontrollen (formand)
Ulla Højsholt, Miljøstyrelsen
Arne Rokkjær, Amternes Videnscenter for Jordforurening
Tyge Wanstrup, Vestsjællands Amt
Poul Aaboe Rasmussen, Frederiksborg Amt

Desuden har DHI-Institut for Vand og Miljø udarbejdet forslag til og udført den statistisk databehandling af resultaterne i forbindelse med afprøvning af feltmetoderne.