Verificering af plastemballagemængden på det danske marked

4 Check af emballageopgørelsen

Fasen omfatter en yderligere kvalitetssikring af de data, der indgår i emballageforsyningsopgørelsen. Det drejer sig om følgende 2 elementer:
Gennemgang af samtlige plastvarepositioner i forsyningsopgørelsen af tomme emballager
Gennemgang af de største varepositioner som indeholder plastemballager i forsyningsopgørelsen af udenrigshandelen med fyldte plastemballager

I denne fase er der blevet foretaget et check af om de forsyningsmængder, der er opgjort under emballageforsyningsopgørelsen, er nogenlunde korrekte i forhold til de største emballagepositioner – der hvor der findes de største plastforsyningsmængder.

Gennemgangen af de tomme emballage er sket ved en gennemgang af alle de varepositioner under "plast-kapitlet" og på ny identificere, de varepositioner der indeholder emballager. Denne gennemgang har ikke foranlediget nogen ændringer.

Forud for udarbejdelsen af emballageforsyningsopgørelsen for år 2000 er der foretaget mindre justeringer af visse varepositioner, men disse ændringer har ikke på afgørende vis ændret på de samlede mængder fra udenrigshandelen med fyldte emballager for 1999.