Formidlingsprojekt om alternativer til blød PVC i byggebranchen

7 Formidling af resultater

7.1 Projekteringsuide

Nærværende arbejdsrapport fungerer som baggrundsrapport for: "Alternativer til blød PVC i byggebranchen, Projekteringsguide", Moe & Brødsgaard A/S, XX 2001.

7.1 Projekteringsuide

Projekteringsguiden er et anvendelsesorienteret projekteringsværktøj, hvis formål er hjælpe med at anvise byggeprodukter uden indhold af blød PVC for byggeriets parter, herunder bygherrer, projekterende ingeniører og arkitekter, entreprenører og producenter af byggematerialer.

Projekteringsguiden gør brug af en visuelt let overskuelig vurderingsprofiler, der præsenteres de alternativ byggeprodukters egenskaber relativt til produktet med indhold af blød PVC ved hjælp af en farvekode.

Vurderingen af alternative byggeprodukter foretages for hvert af emnerne:
Materialer
Energi
Ydre miljø
Arbejdsmiljø
Konstruktion
Drift
Økonomi.

De første fire emner bygger på de i nærværende arbejdsrapport gennemførte miljøvurdering i kapitel 5, mens de to efterfølgende emner bygger på de byggetekniske vurderinger i nærværende arbejdsrapports kapitel 6.

Den økonomiske vurdering er baseret på kapitel 8 i nærværende rapport.

Vurderingsprofilen præsenteres med en farve (hvid, grøn, gul eller rød) for hvert af de vurderede emner. Se figur 7.1.

Figur 7.1:
Vurderingsprofil for alternativ til PVC-produkt.

Farven for det vurderede alternativ til PVC angiver alternativets egenskaber sammenlignet med PVCs egenskaber for det enkelte emne. Sammenligningen er foretaget for den funktionelle enhed (eksempelvis pr. m2 tagbeklædning, pr. m kabel etc.). Det PVC-holdige produkts egenskab indenfor det pågældende emne sættes til "index 100", hvilket markeres med en hvid farve.