Opdatering af UMIP-databasen

Forord

Et grundlæggende fundament for den produktorienterede indsats er at betragte produkterne i et livscyklusperspektiv, ved at vurdere miljøbelastningen fra råstofudvinding over produktion, brug og transport til den endelige bortskaffelse.

I 1996 blev livscyklusvurderings metoden UMIP (udvikling af miljøvenlige industriprodukter) udgivet. Til støtte for gennemførelsen af LCA ifølge UMIP-metoden er der samtidig udviklet et PC-værktøj inkl. en database til beregning af miljøbelastningerne for produktet. Databasen indeholder overvejende data fra starten af 1990’erne. Nærværende opdatering af UMIP-databasen supplerer databasen med datasæt fra 1995 – 2000. Projektet har foruden opdatering af databasen haft til formål at rette eksisterende fejl i databasen samt at tilføje helt nye datasæt.

Projektet henvender sig til LCA-praktikere og resultatet er indarbejdet i den elektroniske UMIP-database, som udgives i 2002. Rapporten er en dokumentationsrapport for de redigerede og nye data, der er lagt ind i UMIP-databasen og er af meget teknisk karakter.

Projektet er gennemført i et samarbejde mellem Instituttet for Produktudvikling og COWI i perioden januar 2000 til december 2001.