Detailkortlægning af affaldssammensætningen i servicesektoren

Forord

Denne rapport indeholder resultaterne af en kortlægning af affaldsproduktionen i en række virksomheder skoler og institutioner inden for følgende brancher i servicesektoren:
Detailhandel
Autoværksteder
Hoteller m.m.
Folkeskoler og institutioner
Kontorer

Kortlægningen er baseret på sorteringsundersøgelser i de udvalgte virksomheder, skoler og institutioner. En liste over virksomheder, der har deltaget i sorteringerne, findes i bilagsrapporten.

Projektet er gennemført i samarbejde med Dansk Handel og Service (DH&S), Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening (HORESTA), Auto Branchens Affaldsservice (ABAS) og Græsted-Gilleleje Kommune, der har deltaget aktivt i udvælgelse af og kontakt til virksomhederne, og som løbende har bidraget med oplysninger og evaluering af de opnåede resultater.

De deltagende virksomheder har ydet en væsentlig indsats ved sorteringsforsøget, og flere har bidraget med ekstraydelser uden betaling i forbindelse med sortering og vejning. Projektet havde ikke kunnet gennemføres uden virksomhedernes positive deltagelse, og der rettes derfor en tak for deres medvirken.

En følgegruppe har undervejs holdt 3 møder. Følgegruppen bestod af:
Jørgen G. Hansen / Jette Skaarup, Miljøstyrelsen, formand
Annette Skjoldager, Dansk Handel og Service
John Dietz, ABAS
Torben Kaas / Tine Skriver, HORESTA
Ebbe Juul Jensen, Græsted-Gilleleje Kommune
Ole Morten Petersen / Henning Jørgensen, RenoSam
Niels Remtofte, KL
Tonny Christensen, Miljøstyrelsen, Erhvervsaffaldskontoret

Projektet er finansieret af Program for renere produkter ved Miljøstyrelsen med det formål at opnå et bedre kendskab til sammensætningen af affald i udvalgte dele af servicesektoren.

Projektet er udført af Carl Bro as.