Miljøledelse i produktkæder - en eksempelsamling

43 SKY-LIGHT A/S - Eksempel 25

43.2 Udvalgt produktkæde for SKY-LIGHT A/S
43.3 Miljøhensyn i indkøb og salg hos SKY-LIGHT A/S
43.4 Konklusion
    

43.1.1 Virksomhedsbeskrivelse

SKY-LIGHT A/S fremstiller co-ekstruderede plastfolier til emballageindustrien, herunder til virksomhedens vacumafdeling. Efter ordrebestilling vacuumformes kundespecifikke plastemner i form af bl.a. snap-on låg, transportbakker, pottebakker, kødbakker og indlæg til chokoladepålæg. Der forarbejdes desuden emner til den pharmaceutiske industri.

43.1.2 Miljøoplysninger

Virksomheden har en miljøgodkendelse af 5. september 1996, rammegodkendelse til produktion af 25.000 tons folie/år samt 10.000 tons termoformet færdigvarer pr. år. SKY-LIGHT A/S genvinder i vidt omfang plastmaterialet. Virksomheden har pligt til at udarbejde "Grønne Regnskaber". SKY-LIGHT A/S tilstræber optimal kvalitet på alle områder under hensyntagen til det omgivende miljø. Der er opbygget og implementeret et integreret kvalitets- og miljøstyringssystem, som forventes certificeret efter ISO 9001: 2000 og ISO 14001 i løbet af 2001. Systemet indeholder også procedurer for hygiejnestyring og egenkontrol. SKY-LIGHT A/S er medlem af Miljønetværk-Ribe Amt, og har netop opnået anerkendelse i form af miljødiplom og miljøflag ved første redegørelse.

43.1.3 Uddrag af miljøpolitik 2000

Påvirke SKY-LIGHT A/S‘s leverandører i retning af at levere råvarer, produkter og serviceydelser, som er kvalitets- og miljømæssige forsvarlige.
Informere og samarbejde omkring miljø- og sikkerhedsmæssige forhold, i såvel virksomheden som uden for virksomheden med kunder, leverandører og myndigheder.

Når der udarbejdes handlingsplaner i virksomheden inddrages arbejdsmiljøstyring og etisk arbejde.

Internt i virksomheden findes nogle enkelte mærkningspligtige produkter. Til disse er knyttet produktbeskrivelse og sikkerhedsdatablade. Ved indkøb af opløsningsmidler er der ifølge lovgivning mærkningspligt.

43.1.4 Arbejdsgange og processer

Ekstrudering:

Efter blanding gennemgår råvarerne en krystallisering og tørring. Det er vigtigt for den videre proces, at vandindholdet efter tørring er mindre end 0,004 %.

Derefter føres granulatet kontinuerligt til en ekstruder, hvor det opvarmes og smeltes mens det føres gennem en snekke. Den opvarmede masse presses gennem dyser som er bestemmende for tykkelsen og bredden af den producerede folie. Ekstruderingsprocessen er kontinuerlig, og efter denne føres produktet gennem et kølesystem, som køler vha. luft eller vand.

SKY-LIGHT A/S fremstiller folie ved co-ekstrudering. Sammensætningen bestemmes under hensyntagen til emnets formål.

Termoformning:

I vacuum-afdelingen formes og udstanses de kundespecifikke emner. Her anvendes folien, som er fremstillet i ekstruderingsprocessen.

Genvinding:

Overskydende materiale fra folie- og vacuumproduktion kværnes og anvendes som råvarer ved ny produktion. Det gælder hus internt kantklip, stansegitter samt materiale fra eksterne foliekunder, som returnerer stansegitter og fejlemner. Dette materiale betegnes som scrap.

43.1.5 Indkøb

Når der importeres granulat sker det via dansk salgskontor. Sky-Light A/S anvender scrap fra godkendte plastgenvindings leverandører i deres produktion.

43.2 Udvalgt produktkæde for SKY-LIGHT A/S

PET granulat fra Wellmann. Dansk konsulent:
Buy Pet Resins – Mette Hassinggaard.
mail: stoppelaar@buypetresins.com
tlf.: 33 25 95 00 / fax: 33 79 95 01.

Masterbatch leverandør:
Color System, Esbjerg.
Kontaktperson: Bettina Amdissen
tlf.: 76 11 55 89 / 75 45 31 22

Foliekunde: JGM Plast A/S, Billund
Kontakt: Kim Sørensen
mail: ks@jgm-plast.dk
tlf.: 75 33 87 00 / fax: 75 35 35 80

Emballagekunde: A/S Crispy Food International
Kontaktperson: Niels Chr. Jakobsen
mail: nc@crispy.dk
tlf.: 58 86 05 05 / fax: 58 86 00 22

Folieleverance:

43.3 Miljøhensyn i indkøb og salg hos SKY-LIGHT A/S

43.3.1 Dialog

SKY-LIGHT A/S har en formaliseret miljødialog mellem eksterne foliekunder og godkendte plastgenvindingsleverandører. SKY-LIGHT A/S’s erfaring er, at det nogle gange kan være problematisk, at få den nødvendige miljødialog med de udenlandske leverandører, som ikke prioriterer miljøproblematikken på samme måde som i Danmark. Ofte må deres danske agent lægge meget stor pres på deres hoved organisation, før de nødvendige oplysninger opnås. SKY-LIGHT A/S er i gang med at udarbejde procedurer der sikrer, at den indkøbte folie har godkendte certifikater. På nuværende tidspunkt foretages der ikke leverandørvurdering.

SKY-LIGHT A/S er stillet over for særlige strenge krav i forbindelse med salg af folier til fødevareindustrien. Folierne skal være migrationsgodkendt. Når der handles med leverandører i Tyskland vedrørende levnedsmiddelgodkendte råvarer, bliver der udtaget en prøve, som bliver testet af et hollandsk analyselaboratorium. Der tages dog forbehold for evt. kræftfremkaldende stoffer i materialet. Prisen for sådanne tests er i øjeblikket Kr. 12.000. Udlandet tager ikke notits af tungmetaller i farvestoffer. PVC substitutionen er langt fremme i Tyskland og i Danmark, hvor man i England først er i gang med udvikling af PVC substitution.

Virksomheden har indgangskontrol til råvarer og hjælpematerialer. Er der varer som er kassable, får leverandørerne besked herom, samt hvorledes man i fremtiden kan forebygge lignende hændelser (Bilag G.4).

43.3.2 Kunder

Nogle af SKY-LIGHT A/S’s kunder er på årlig audit på virksomheden, hvor virksomheden bliver gennemgået og der udarbejdes kundetilfredshedsmålinger. Der er især fokus på den hygiejniske standard. Et udfyldt eksempel, som A/S Crispy Food International har anvendt til SKY-LIGHT A/S (Bilag G.5). Andre kunder er så rutinerede, at de ikke anvender et checkskema, når de er på årlig gennemgang af virksomheden.

Sky-Light A/S udarbejder miljøstandarder for egne producerede folier som udsendes til kunder. I standarden er følgende oplistet: materialeindhold, kvalitetsniveau, evt. knyttede EF-direktiver til materialet vedrørende emballage, emballage til levnedsmidler, herunder tungmetaller, additiver etc., den kemiske opbygning, energiomsætning, om materialet kan recirkuleres samt virksomhedens kvalitets- og miljøforhold (bilag G.6).

43.4 Konklusion

Der vil fortsat blive arbejdet med miljøledelse og miljøledelse i produktkæden. Hvis udgangskontrol og indgangskontrol kunne blive mindsket ved brug af flere datablade og leverandørvurderinger, vil det i hele produktkæden skabe en bedre miljødialog og bedre forståelse for, hvad kunder og leverandører kræver af hinanden og af produkterne.