Evaluering af Teknologiprogram for jord- og grundvandsforurening

Forord

Siden december 1996 har Miljøstyrelsen under Teknologiprogrammet for jord- og grundvandsforurening ydet tilskud til udvikling og afprøvning af rensnings- og afværgeteknologier på jordforureningsområdet. Formålet med programmet er at identificere rensnings- og afværgeteknologier, således at det i fremtiden vil være lettere økonomisk, miljømæssigt og teknisk at vælge de oprensningsteknologier, der er optimale på givne forurenede lokaliteter.

Da programmet blev iværksat, blev det samtidig besluttet, at det skulle evalueres efter 5 år. Denne evaluering er iværksat af Miljøstyrelsen og gennemført af KPMG i perioden juni-november 2002.

Evalueringsteamet har bestået af projektleder Lis Reker og seniorkonsulent Thomas Riisom. Arbejdet har fra Miljøstyrelsens side været koordineret af Inger Asp Fuglsang. Endvidere har et panel af faglige eksperter, også kaldt analysegruppen, været inddraget med det formål at komme med faglige input ved fortolkningen af de resultater, som er indhentet som led i evalueringen. Analysegruppen har bestået af Lars Kaalund, Amternes Videncenter for Jordforurening; Lars Elkjær, ATV Fonden for Jord og Grundvand; Carsten Bagge Jensen, Københavns Amt; Lena Nilausen, Foreningen af Rådgivende Ingeniører samt Inger Asp Fuglsang, Miljøstyrelsen. Gruppen har holdt to møder.

 

KPMG, december 2002.
Lis Reker og Thomas Riisom