Skal husholdningernes madaffald brændes eller genanvendes?

Forord

Samfundsøkonomisk analyse af øget genanvendelse af organisk affald er udført af Camilla Damgaard og Lisbeth Strandmark fra Miljøstyrelsens økonomikontor med bistand fra Svend-Erik Jepsen, Anne-Sofie Nielsen og Anders Raahauge fra Miljøstyrelsens husholdningsaffaldskontor. Desuden har studentermedhjælper Ulrich Lopdrup og Lars Klem Nielsen, Miljøstyrelsens økonomikontor, bidraget til analysen.

Der er anvendt metoden beskrevet i "Samfundsøkonomisk Vurdering af Miljøprojekter", Miljø- og Energiministeriet, 2000. Seniorforsker Flemming Møller, Danmarks Miljøundersøgelser, har kritisk gennemlæst og kvalitetssikret rapporten.

Arbejdet har været fulgt af en følgegruppe bestående af:

Morten Carlsbæk, Solum A/S, Henrik Wejdling, DAKOFA, Bruno Sander Nielsen, Landbrugsrådet, Tom Elmer Christensen/Caroline Kirkegård, Affald Danmark, Ole Morten Petersen/Allan Kjersgaard, Renosam, Merete Kristoffersen/Lene Bjerg Kristensen, Københavns kommunes Miljøkontrol, Niels Remtoft, Kommunernes Landsforening, Tjalfe Poulsen, Aalborg Universitet og Niels Dengsøe, DMU.

Endvidere har en række øvrige personer bidraget med data til analysen.

Vi vil gerne takke følgegruppen samt dataleverandører for værdifuld hjælp med indsamling af data, bidrag med input til analysen samt diskussioner om analysens antagelser og afgrænsninger.

Det er dog alene Miljøstyrelsen, der har ansvaret for de valg af antagelser og afgrænsninger, der er gjort i analysen, og en række af følgegruppens medlemmer er ikke enige i alle antagelser og afgrænsninger.

Analysen er afsluttet april 2003.