EMAS i Miljøstyrelsen. Miljøredegørelse 1.1-31.12.2002

1 Organisationsplan december 2002

1.1 Baggrundsoplysninger om Miljøstyrelsen
1.2 EMAS - EU‘s forordning om miljøledelse
EMAS er åben for alle
Audit af Miljøstyrelsen

Organisationsplan december 2002

1.1 Baggrundsoplysninger om Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsen administrerer lovgivningen om miljøbeskyttelse og har ca. 360 medarbejdere. Steen Gade er direktør.

Miljøstyrelsen er, som organisationsdiagrammet viser, organiseret med et direktionskontor, 3 stabsfunktioner og 3 afdelinger med en række fagområder.

Miljøstyrelsens arbejdsområder er primært udarbejdelse af forslag til love og bekendtgørelser, vejledninger, artikler, miljøstøtte, afgørelser og ministerbetjening. Arbejdsområderne dækker dog ikke helt Miljøstyrelsens aktiviteter, der blandt andet også omfatter:

- udbud af ca. 50 tjenesteydelser om året.

- Gennemførelse af en lang række informations- og kampagneaktiviteter. Mange af dem udføres i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere.

- årlig udgivelse af et virksomhedsregnskab (årsrapport) for Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsens årsrapport præsenterer det samlede resultat for styrelsens virksomhed i forhold til de faglige, økonomiske, organisatoriske og personalemæssige områder.

Ud over oplysninger om årsrapporten, kan du på Internettet (www.mst.dk) finde en lang række andre oplysninger om Miljøstyrelsens arbejde.

1.2 EMAS - EU‘s forordning om miljøledelse

EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) blev vedtaget i 1993, og formålet med forordningen er at få virksomheder og andre organisationer til frivilligt at arbejde systematisk og struktureret med miljøforbedringer. En uafhængig tredje part, en miljøverifikator, godkender at man opfylder alle kravene, kan man blive registreret og markedsføre sig som en miljømæssig troværdig leverandør og samarbejdspartner.

EMAS er åben for alle

I 2001 er der kommet en revideret udgave af EMAS forordningen. Hvor EMAS tidligere kun var åben for virksomheder med industrielle aktiviteter, er den nu åben for alle typer organisationer, der har væsentlige miljøpåvirkninger og ønsker at forbedre miljøindsatsen. Kriteriet for at være med i EMAS II er således ikke længere afhængigt af, hvilken type organisation man er, men at organisationen har en række væsentlige miljøpåvirkninger, som kan forbedres år for år.

Audit af Miljøstyrelsen

Det Norske Veritas (DNV), har verificeret denne miljøredegørelse. Verifikationen omhandler ikke henvisninger til relaterede dokumenter der henvises til i miljøredegørelsen, eks. årsrapporten m.m.

Omfattet af verifikationen er:

  • Strandgade 29, 1401 København K
  • Wilders Plads 13, 1.sal, bygning D, 1403 København K
  • Wilders Plads 15 A, bygning O, 1403 København K
  • Prags Boulevard 49a, 1.sal, 2300 København S