Miljøvurdering af ekspansionsventiler

2 Formål

Formålet er at gennemføre en miljøvurdering på en ekspansionsventil, som en del af fase 2 og -3 i nævnte projekt, samt som fase 4 at gennemføre en teknisk-og forretningsmæssig vurdering, der skal kaste lys over i hvilket omfang de afdækkede forbedringspotentialer er realisable ud fra et teknisk- og forretningsmæssigt synspunkt.
Denne rapport skal belyse hvor i livscyklus de væsentligste miljøbelastninger ligger. Den ”traditionelle” ekspansionsventil er forsynet med en mekanisk fungerende føler. Der arbejdes på at udvikle en ny elektronisk føler, og et væsentligt formål er at miljøvurdere denne i forhold til den mekanisk fungerende føler. På dette grundlag skal desuden gennemføres en miljøvurdering med et bredere sigte på beslægtede produkter indenfor produktfamilien ”kontrol-ventiler”. Andre produkter i denne gruppe kunne være afspærringsventiler, sikkerhedsventiler, forskellige automatiske ventiler til styring af tryk og temperatur etc.
Denne rapport skal danne grundlag for at uddrage de væsentligste miljømæssige erkendelser og udarbejde guidelines for konstruktion af produkter indenfor denne produktfamilie.