Eksempel for et køleskab

 

Forord

Denne arbejdsrapport er udarbejdet som en del af projektet "Retningslinier for miljørigtig udvikling af produktfamilier indenfor den elektromekaniske industri", som er støttet af Miljøstyrelsen.
Projektet omfatter 5 produktfamilier: Støvsugere, Ventilationsanlæg, Ekspansionsventiler, Mobiltelefoner og Belysning.

Rapporten er udarbejdet i projektets start og skal vise projektets koncept og give eksempler på den type resultater, der opnås i projektet. Dokumentet skal - sagt på en anden måde - opfattes, som en skabelon for de resultater, der skal komme ud af det færdige projekt.

Første udgave af dette notat er diskuteret med styregruppen. På grundlag af de kommentarer, der er indhentet, har notatet opnået sit nuværende udseende. Notatets primære formål er at være retningsgivende for arbejdet i projektet.

Det LCA-arbejde, der ligger bag notatet, stammer fra UMIP-projektet. Det er kun beskrevet ganske kortfattet her af hensyn til at holde notatet kort, og fordi det væsentlige er at vise, hvordan de miljømæssige erkendelser og anbefalinger til forskellige aktører udspringer af arbejdet. Flere detaljer kan findes i UMIP eksempelsamlingen (Wenzel, 1996).

Fra projektet er der udarbejdet følgende arbejdsrapporter:

A117-3: Eksempel for et køleskab.
A117-5: Identifikation af produktfamilier.
A117-8: Miljøvurdering af ekspansionsventiler.
A117-9: Miljøvurdering af støvsugere.
A117-12: Miljøvurdering af ventilationssystemer.
A117-13: Miljøvurdering af mobiltelefoner.
A117-14: Miljøvurdering af belysning.

Herudover udgives en håndbog og en pjece for det samlede projekt.