Vandværkssamarbejde mellem private vandforsyninger

Bilag D: Region Midt –Langå Kommune

Der er 18 private og et kommunalt vandværk i Langå Kommune.

Langå Kommune blev valgt fordi vandværkerne i forbindelse med to fælles møder om en ny vandforsyningsplan med kommunen selv havde kontaktet Region Midt med henblik på at få hjælp fra FVD til evt. at oprette et fælles drifts- og administrationskontor i kommunen, herunder at høre om FVDs erfaringer med vandværkssamarbejde.

1.  møde:
Mødet begyndte med en kort opfølgning fra det sidste møde med kommunen, hvor man var blevet enige om at kontakte FVD, for at høre mere om foreningens erfaringer og mulighederne for at indlede et samarbejde imellem vandværkerne i kommunen.

FVD gennemgik derefter kort projektets formål, kontaktudvalgets mange opgaver og de muligheder vandværkerne har for at indlede et samarbejde. Herunder blandt andet hvilke opgaver vandværkerne må forvente at skulle varetage fremover samt FVDs organisation, ny lovgivning mv.

Det blev besluttet at arbejde videre med projektet i Langå Kommune, samt at FVD skulle udsende et spørgeskema til samtlige vandværker i løbet af eftersommeren, og med baggrund i vandværkernes svar udarbejde en dagsorden for det næste møde.

2. møde:
Mødet blev indledt med en gennemgang af spørgeundersøgelsen, hvilket gav anledning til en udbytterig debat om forskellige vandværksemner, herunder især mulighederne for at udarbejde en ny beredskabsplan, der ville være en naturlig følge af den nye vandforsyningsplan i kommunen.

Derudover var der en livlig diskussion om vandværkernes forskellige former for regnskab, samt mulighederne for at få hjælp til vandværkernes administration fra andre i området.

Der blev vedtaget at oprette et kontaktudvalg med deltagelse af alle vandværker bortset fra 3 mindre vandværker, der pt. ikke ønskede at være med.

Der blev valgt en bestyrelse for kontaktudvalget på 3 personer, heraf en formand, der deltager i FVDs amtskontaktudvalg.

Som det største vandværk tilbød det kommunale vandværk at bidrage med kontorhjælp mv. for kontaktudvalget.

Som afslutning på mødet blev det besluttet, at kontaktudvalgets bestyrelse skulle indkalde til det 3. møde i løbet af foråret 2003, hvor der bl.a. skal dannes en erfa-gruppe af vandværkskasserere fra de enkelte værker, der kan udveksle erfaringer og evt. indlede et samarbejde om andre metoder til at løse kassererens arbejdsopgaver på.

Klik på billedet for at se html-versionen af: ‘‘Spørgeundersøgelse‘‘
Klik på billedet for at se html-versionen af: ‘‘Spørgeundersøgelse‘‘