Tilpasning til fremtidens klima

Eksempler på tilpasning

Uvejrsskyer over havet

Planlæggere og teknikere i amter og kommuner, private skovejere, ingeniører, arkitekter og læger.

Alle disse fagfolk og flere til har med områder at gøre, der på en eller anden måde kan blive påvirket af klimaforandringerne i fremtiden.

Derfor gælder det nu om helt systematisk at inddrage klimaet som en parameter i det langsigtede arbejde på linie med andre væsentlige parametre, som man er nødt til at tage højde for. Det er dog ofte kun muligt, hvis politikere, chefer og andre topfolk tager de beslutninger, der skal til for, at det bliver muligt at inddrage klimaforandringerne i arbejdet.

Jordskred, som har fjernet et stykke af en vej

De følgende eksempler viser, hvor det blandt andet vil være fornuftigt at gå i gang med at indtænke de ændrede klimaforhold i det daglige arbejde, men de giver ikke svar på, hvordan man præcist skal gribe sagen an.

Der vil sandsynligvis være forskellige løsningsmuligheder på både de skitserede problemer og på de problemer, der ellers vil kunne opstå som følge af klimaændringerne - både for natur og mennesker. Men i alle tilfælde vil der være fordele at hente, penge at spare, skader at undgå, konflikter, der kan afværges eller minimeres – hvis man begynder nu.

 



Version 1.0 September 2004, © Miljøstyrelsen.