HACCP - et værktøj til risikostyring i vandforsyningen

Forord

Med initiativ fra DANVA har Miljøstyrelsen i 2004 gennemført et projekt med det overordnede formål at tilvejebringe et grundlag for etablering af et funktionelt og anvendelsesorienteret ledelsessystem til drikkevandsforsyning baseret på HACCP-principperne.

Arbejdet er gennemført i tæt samarbejde med seks danske vandforsyninger der efter projektets gennemførelse har en indgående forståelse for mulighederne ved anvendelse af HACCP i drikkevandsforsyningen.

Projektets specifikke formål er at opbygge viden i de involverede vandforsyninger og høste de erfaringer der opnås undervejs. Projektet er første trin i udviklingen af en branchespecifik vejledning i anvendelse af HACCP i danske vandforsyninger, en såkaldt branchekode.

De seks deltagende vandforsyninger var:

  • Aalborg Vandforsyning
  • Esbjerg Vandforsyning
  • Gentofte Vandforsyning
  • Odense Vandselskab as
  • TRE-FOR Vand A/S
  • Århus Kommunale Værker

Projekt koordinator:

  • Adam Brun, Teknologisk Institut

Miljøstyrelsens følgegruppe har bestået af:

  • Christian Ammitsøe, Miljøstyrelsen
  • Erik Arvin, DTU
  • Karin Larsen, I/S Odder Vandværk
  • Sandra Casani, KVL
  • Torlei Thomsen, DANVA
  • Birgitte Koch, ARLA FOODS

 



Version 1.0 Marts 2005, © Miljøstyrelsen.