Kortlægning af behovet for en godkendelsesordning for rådgivere på miljų- og energiledelsesområdet

4 Uddybende interviews – baggrund

Den påtænkte temadag med drøftelse af behovet for en konsulentordning med en lang række aktører, rådgivere, virksomheder og organisationsfolk havde ikke den tilstrækkeligt opbakning – 5 tilmeldte, hvorfor arrangementet blev aflyst.

Det var meget overraskende, at der ikke var større opbakning, idet der var givet meget positive tilkendegivelser fra de rådgivere, som blev interviewet, samt tilkendegivelser fra energi- og miljøfolk fra de virksomheder, som der var mailet med.

En enkelt af de få tilmeldte efterlyste materiale om interviews m.m., men det var bevidst ikke udsendt med invitationen, idet det var ønsket, at deltagerne kom med deres personlige indstilling til behovet for en konsulentordning, og argumenterede derudfra.

Det var formentligt ikke kun tidspunktet for temamødet, der var forkert.

Energi- og Miljødebatten har så lille status for tiden, at det heller ikke senere vil kunne lade sig gøre at formå en større kreds af personer at bruge en arbejdsdag på et nyt temamøde.

Det blev derfor besluttet, at der i stedet skule udføres flere interviews.

Her tænkes på endnu mere dybdegående interviews med et par rådgivere og virksomhedspersoner, som har fremsat en del kommentarer udover at svare på de stillede spørgsmål. Både nogle som er tilhængere og modstandere af en ordning.

Derudover kunne der gennemføres interviews med et par certificeringsfirmaer samt med et par erhvervsvirksomheder, som ikke har gennemført Energi- og Miljøledelse.

Udfra det allerede indhentede materiale samt disse yderigere interviews vil den endelige konklusion blive skrevet.

 



Version 1.0 September 2005, © Miljøstyrelsen.