Kortlægning af behovet for en godkendelsesordning for rådgivere på miljų- og energiledelsesområdet

Sammenfatning og konklusioner

Miljøstyrelsen har ønsket en debat om behovet for en ordning på energi- og miljøområdet, der matcher de ordninger, der er en lang tradition for på energiområdet.

Nærværende rapport er udarbejdet som en del af Miljøstyrelsens program for renere produkter m.v. – udviklingsordningens 4. ansøgningsrunde 2002.

Rapporten søger at finde svaret på to spørgsmål: Interessenternes holdning til en godkendelsesordning og i fald der skal indføres en ordning, hvilken struktur/indhold ordningen skal have. Der tænkes her på, om der skal være en ordning, der dækker både miljø og energi, eller to ordninger, samt hvilke krav der bør være til en godkendt konsulent.

Rapportens hovedkonklusion er, at der ikke er den store interesse for området, og at der ikke er et erkendt behov for en godkendelsesordning. Skal en ordning indføres vil virksomhederne finde den mest interessant, hvis den kan bruges til at sikre konsulentens evner til formidling samt dokumentere konsulentens referencer og erfaring.

Rapporten bygger på i alt 34 virksomheder, 11 konsulenter, 3 certificeringsvirksomheder og 2 interesseorganisations svar på henholdsvis mail- og telefoninterviews.

Der er spurgt til baggrundsoplysninger for virksomhederne, såsom størrelse og energiforbrug. Også uddannelsesbaggrunden for konsulenterne er klarlagt.

Den planlagte metode indeholdt en høring, hvor alle interessenter i en evt. godkendelsesordning blev inviteret, men høringen blev aflyst pga. manglende tilmeldinger. De ønskede oplysninger om holdningen hos interessenterne er derefter indsamlet ved supplerende interviews.

 



Version 1.0 September 2005, © Miljøstyrelsen.