Litteraturstudie af omkostningerne ved drivhusgasreduktion

Forord

Denne slutrapport beskriver resultaterne af et projekt, akf har gennemført for Miljøstyrelsen i perioden fra september til november 2005. Projektets formål har været at gennemføre et litteraturstudie med fokus på Danmarks omkostninger ved at gennemføre en langsigtet klimapolitik, der lever op til EU-Rådets anbefalinger.

Projektet er blevet gennemført af en arbejdsgruppe i akf med deltagelse af forsker, ph.d. Tina Svan Hansen, vicedirektør Anders Larsen og docent, ph.d. Jesper Munksgaard (projektleder). Kontaktperson i Miljøstyrelsen har været Ulla Blatt Bendtsen.

Til projektet har der været tilknyttet en faglig følgegruppe bestående af Jens Hauch, DØRS; Jacob Krogh Søbygaard, Finansministeriet; Signe Caspersen og Peter Trier, Energistyrelsen; og Lars Klem Nielsen og Ulla Blatt Bendtsen, Miljøstyrelsen. Der har været holdt to møder med følgegruppen, hvor den har haft lejlighed til dels at kommentere projektbeskrivelse og -plan, dels udkast til denne rapport. Vi er taknemmelige for kommentarerne, men gør samtidig opmærksom på, at akf påtager sig ansvaret for rapportens indhold.

Jesper Munksgaard

December 2005

 



Version 1.0 Juli 2006, © Miljøstyrelsen.