Metalafgivelse til drikkevand, Del 3

Forord

Dette arbejde er en videreførelse af en undersøgelse, som blev afsluttet i 2004 og som er beskrevet i Miljøstyrelsens rapport, Miljøprojekt Nr. 970, 2004: Metalafgivelse til drikkevand, Rig-tests af materialer til husinstallationer, Del 2; Kate Nielsen, Asbjørn Andersen og Frank Fontenay, FORCE Technology [1].

Nærværende projekt er gennemført med samme udstyr som tidligere arbejde og med samme bemanding. Projektet blev tilrettelagt for at supplere og uddybe nogle af de tidligere resultater og denne rapport skal læses i nøje sammenhæng med Miljøprojekt Nr. 970.

I projektets styregruppe har været repræsentation af Miljøstyrelsen ved Susanne Rasmussen, Erhvervs- og Boligstyrelsen ved Ove Nielsen, DANVA ved Torlei Thomsen, Eurofins ved Kirsten Jebjerg Andersen og FORCE Technology ved Kate Nielsen.

Projektet er udført med Kate Nielsen, FORCE Technology, som projektleder. Databehandling og udarbejdelse af rapport er udført af Frank Fontenay og Asbjørn Andersen, FORCE Technology.

Testemner bestod af tidligere emner, som blev eksponeret i en længere periode. Vandværket Lysholt, TRE-FOR har stået for daglig drift af testrig og har udført aftapninger af vandprøver i prøveperioden 2002 – 2005. Eurofins har under Kirsten Jebjerg Andersens ledelse udført metalanalyser på vandprøver.

 



Version 1.0 August 2006, © Miljøstyrelsen.