Miljøstyrelsens Miljøredegørelse 2005

9 Miljømål i 2006

Der er tre miljømål i handlingsplanen for 2006:

De direkte miljøpåvirkninger

Nedbringelse af antallet af taxature på under 100 kr.

For at reducere Miljøstyrelsens taxaforbrug er der i 2006 fokus på de korte taxature, der koster under 100 kr. De korte taxature kan let erstattes af mere miljøvenlig transport f.eks. på cykel eller kollektiv transport. En opgørelse af taxaforbruget fra januar til september 2005 viser at andelen af taxature, der koster under 100 kr. i gennemsnit udgør ca. 29 % af Miljøstyrelsens samlede antal taxature. Gennemsnittet dækker over meget store forskelle mellem enhederne. I én enhed udgør antallet af de korte ture 11 % og i en anden enhed udgør antallet 57 %.

De indirekte miljøpåvirkninger

Vejledning i god sagsbehandling

Sagsbehandling er en væsentlig del af Miljøstyrelsens produktion. Kvaliteten af sagsbehandlingen har betydning for vores arbejde som miljømyndighed og dermed for, hvordan vi påvirker miljøet indirekte. For at sikre en effektiv og ensartet sagsbehandling er det et mål, at der ultimo 2006 er udarbejdet en vejledning i god sagsbehandling. Vejledningen skal bestå af konkrete retningsliner for, hvad der er god sagsbehandling, hvilke konkrete svarfrister, der er på forskellige typer sager mm. Vejledningen vil blive distribueret til alle medarbejdere.

Direkte og indirekte miljøpåvirkninger

Indkøb og Formidling: Fokus på grønne indkøb

I vores drift og produktion bruger vi forskellige varer og tjenesteydelser såsom It-udstyr, kontorartikler, rengøringsartikler, konsulentbistand osv. I Miljøministeriets indkøbspolitik står, at der skal tages miljøhensyn ved indkøb, og at miljøpåvirkninger skal inddrages på lige fod med parametre som pris, kvalitet, levering og service. Ved at stille miljøkrav til leverandører er Miljøministeriet med til at understøtte et marked for miljøvenlige produkter.

Det er et mål i 2006 at udbrede kendskabet til ministeriets grønne indkøb internt og eksternt samt at udbrede kendskabet til mulighederne for at inddrage miljøhensyn ved køb af tjenesteydelser. Der laves en informationskampagne overfor Miljøstyrelsens medarbejdere og omverdenen informeres om ministeriets grønne indkøb i en artikel i Miljønyt.dk. Dette kan bidrage til at fremme miljørigtig adfærd hos eksterne interessenter f.eks. andre myndigheder.

I tabellen nedenfor er miljømålene sammenfattet i punktform og relateret til Miljøstyrelsens interne miljøpolitik.

Det gør vi:

Miljømålsætninger fra Miljøstyrelsens interne miljøpolitik – det vil vi! Miljømål 2006 for Miljøstyrelsen –miljøhandlingsplanen – det gør vi!
Vi vil:
• Minimere transportforbruget samt fremme brugen af de mest miljøvenlige transportformer
• Antallet af taxature der koster under 100 kr. udgør ved årets udgang under 20 % af Miljøstyrelsens samlede antal taxature
Vi vil:
• Integrere miljø- og kvalitetsledelse i medarbejdernes dagligdag og i alle vores aktiviteter og projekter
• Udarbejde en vejledning i god sagsbehandling
• Ved en rundspørge af 30 medarbejdere i december 2006 kender 90 % af de adspurgte til vejledningen og 50 % kender til konkrete retningslinier i vejledningen
 Vi vil:
• Vi vil formidle Miljøstyrelsen internt og eksternt som en grøn virksomhed, der er parat til at "tage sin egen medicin"
• Vi vil tage miljøhensyn ved indkøb af varer og tjenesteydelser
• Udbrede kendskabet til miljøministeriets grønne indkøb gennem en informationskampagne samt en artikel i Miljønyt.dk
• Gøre medarbejderne opmærksomme på mulighederne for at inddrage miljøforhold som parameter i vurderingen af leverandører af tjenesteydelser

 



Version 1.0 December 2006, © Miljøstyrelsen.