Udvikling, produktion og markedsføring af energi- og miljørigtige armaturer til boligmarkedet

3 Delrapport 3. Afklaringsfasen - Fase 3A

3.1 Afklaring af projektets fortsættelse

Ved afslutningen af fase 2-3 – Afholdelse af designkonkurrence, aftalte Miljøtyrelsen og Lysteknisk Selskab, at Lysteknisk Selskab skulle undersøge mulighederne for videreførelse af projektet, efter at de tre hidtidige deltagende producenter havde sagt nej til at fortsætte projektet.

3.2 Informationsmøde

Den 26. oktober 2004 afholdte Lysteknisk Selskab derfor møde hos Miljøstyrelsen med en række udvalgte designere fra konkurrencen ”Lamper til boligen”. I alt kom der 9 personer repræsenterende 6 forskellige forslag. Ved mødet blev gennemgået betingelserne for at modtage støtte fra Miljøstyrelsen samt oplysninger om, hvordan man skal skrive projektansøgning. Deltagerne fik frist til 10. januar 2005 for at indsende ansøgninger.

Ved ansøgningsfristens udløb var indkommet tre ansøgninger fra to designere om produktion af lamper.

3.3 Møde med Miljøstyrelsen

Lysteknisk Selskab gennemgik de indkomne ansøgninger, hvorefter Gert Hansen, Miljøstyrelsen blev kontaktet for en nærmere drøftelse af, om der var basis for at gå videre med de indkomne ansøgninger.

På møde den 31. januar 2005 mellem Miljøstyrelsen og Lysteknisk Selskab, blev det vedtaget, at to af ansøgninger var af en sådan kvalitet, at Lysteknisk Selskab skulle bede ansøgerne gå videre med at opstille mere fyldestgørende budgetter samt få afklaret en række uklare forhold.

3.4 Forberedelse af møde med designere

Lysteknisk Selskab tog kontakt til de to designere og indkaldte dem til separate møder den 3. marts 2005.

Lysteknisk Selskab bad som del af mødeforberedelsen om en uvildig vurdering af de indkomne ansøgningers lystekniske kvaliteter. Der blev udarbejdet en kort redegørelse, som sandsynliggjorde, at alle tre forslag ville kunne overholde det i konkurrencen fastsatte krav om en armaturvirkningsgrad >50%, under en række forudsætninger.

I øvrigt undersøgte Lysteknisk Selskab en række forhold om, hvordan de miljø- og markedsføringsmæssige aspekter kunne håndteres samt udformede udkast til reviderede budgetter og tidsplaner.

3.5 Designer trækker ansøgning tilbage

Den 1. marts 2005 kontaktede den ene designer Lysteknisk Selskab og meddelte, at de trak deres ansøgning tilbage, i det de alligevel ikke kunne finde afsætningskanaler for deres lampe.

Herefter var der ikke længere basis for videreførelse af projektet, idet Lysteknisk Selskab har vurderet, at alle muligheder er blevet gennemprøvet. Dette blev meddelt Miljøstyrelsen samt den anden projektansøger den 2. marts 2005.

 



Version 1.0 Januar 2006, © Miljøstyrelsen.