Håndtering af organisk affald i dagligvarehandlen

Bilag B

20. august 2004

Sortering af organisk affald

Butikken skal sortere organisk affald fra og lægge det i den særlige container, der er mærket med "Andet organisk affald".

Forsøget starter fredag den 27. august og fortsætter 8-10 uger.

Organisk affald er alt kasseret kød, faste mejeriprodukter, brød, kager, frugt og grønt. I forsøgsperioden lægges det i containeren – uden at fjerne salgsemballagen. Dog skal plastkasser, trækasser o.lign. stadig lægges i den sædvanlige container til blandet affald.

Organisk affald er:

Frugt og grønt

Blomster

Brød

Kager

Mel, gryn og sukker

Pålæg

Fisk

Ost og andre faste mejeriprodukter

Kød

- dvs. ferske varer, køle- og frostvarer samt visse kolonialvarer.

... men ikke:

Mælk og andre flydende produkter

Konserves i glas og på metal

Trækasser og plastkasser

Andet affald

som fortsat lægges i containeren til blandet affald.

20. august 2004

Sortering af vegetabilsk affald

Butikken skal sortere vegetabilsk affald fra og lægge det i den særlige container, der er mærket med "Andet organisk affald".

Forsøget starter fredag den 27. august og fortsætter 8-10 uger.

Vegetabilsk affald er alt kasseret brød, kager, frugt, grønt og blomster uden emballage. I forsøgsperioden lægges det i containeren – rent, dvs. frigjort fra eventuel emballage. Plastkasser, trækasser, plastposer, plastfilm, urtepotter og anden emballage skal lægges i den sædvanlige container til blandet affald.

Vegetabilsk affald er:

Frugt og grønt

Blomster

Brød

Kager

... men f.eks. ikke:

Emballage (plast, pap, folie osv.)

Kød og fisk

Mejeriprodukter

Konserves i glas og på metal

Trækasser og plastkasser

Urtepotter fra potteplanter

som fortsat lægges i containeren til blandet affald.

 



Version 1.0 Januar 2006, © Miljøstyrelsen.