| Forside | | Indhold | | Forrige | | Næste |
Håndtering af organisk affald i dagligvarehandlen
Bilag B
20. august 2004
Sortering af organisk affald
Butikken skal sortere organisk affald fra og lægge det i den særlige container, der er mærket med "Andet organisk affald".
Forsøget starter fredag den 27. august og fortsætter 8-10 uger.
Organisk affald er alt kasseret kød, faste mejeriprodukter, brød, kager, frugt og grønt. I forsøgsperioden lægges det i containeren – uden at fjerne salgsemballagen. Dog skal plastkasser, trækasser o.lign.
stadig lægges i den sædvanlige container til blandet affald.
Organisk affald er:
Frugt og grønt
Blomster
Brød
Kager
Mel, gryn og sukker
Pålæg
Fisk
Ost og andre faste mejeriprodukter
Kød
- dvs. ferske varer, køle- og frostvarer samt visse kolonialvarer.
... men ikke:
Mælk og andre flydende produkter
Konserves i glas og på metal
Trækasser og plastkasser
Andet affald
som fortsat lægges i containeren til blandet affald.
20. august 2004
Sortering af vegetabilsk affald
Butikken skal sortere vegetabilsk affald fra og lægge det i den særlige container, der er mærket med "Andet organisk affald".
Forsøget starter fredag den 27. august og fortsætter 8-10 uger.
Vegetabilsk affald er alt kasseret brød, kager, frugt, grønt og blomster uden emballage. I forsøgsperioden lægges det i containeren – rent, dvs. frigjort fra eventuel emballage. Plastkasser, trækasser,
plastposer, plastfilm, urtepotter og anden emballage skal lægges i den sædvanlige container til blandet affald.
Vegetabilsk affald er:
Frugt og grønt
Blomster
Brød
Kager
... men f.eks. ikke:
Emballage (plast, pap, folie osv.)
Kød og fisk
Mejeriprodukter
Konserves i glas og på metal
Trækasser og plastkasser
Urtepotter fra potteplanter
som fortsat lægges i containeren til blandet affald.
| Forside | | Indhold | | Forrige | | Næste | | Top |
Version 1.0 Januar 2006, © Miljøstyrelsen.
|