Kildeopsporing ved fænotypisk karakterisering af enterokokker

3 Prøvetagning

Prøvetagningslokaliteterne er vist på figur 3.1. Der blev udtaget prøver to gange, den 21. august og den 10. september 2003.

Den 21. august blev der udtaget prøver på lokaliteterne 1-7.

Den 10. september blev der udtaget dobbeltprøve på lokalitet 2 og enkeltprøver på lokalitet 1, 4, 8, 9 og 10. Pumpestationen blev inspiceret. Det blev observeret, at vandet strømmede fra søen ind i pumpekanalen. Ifølge de lokale landmænd har pumpen ikke kørt hele sommeren.

Ved prøvetagningen den 10. september blev der pløjet på marken syd for pumpekanalen. Ploven blev fulgt af en stor flok måger, som med jævne mellemrum slog sig ned i søen og dermed kunne give anledning til forurening.

For at kunne skelne mellem prøverne, der er udtaget fra nedsivningsanlægget og på badevandsstationen, på de to prøvetagningsdage, er prøverne udtaget den 21. august mærket med (1), og prøverne udtaget den 10. september mærket med (2).

Prøvetagningen blev udført af Claus Jørgensen. Prøvetagningen var på forhånd aftalt med Jan Salomonsen og David Gill, Thisted Kommune, som også var tilstede ved prøvetagningen.

Figur 3.1 Prøvetagningsstationer. 1: Nedsivningsanlæg, 2: Badevandsstation, 3: Kvægvanding, 4: Pumpekanal, mellem pumpestation og sø. 5: Gylletank, 6: Friske kokasser ved pumpekanal, 7: Tørre kokasser ved kvægvandingssted, 8: Indsamling af mågeklatter i vand, umiddelbart SV for kvægvandingssted, 9: Lejrskole, samlebrønd øst, 10: Bundmateriale udtaget på 30 cm dybde cirka 1 m fra rørsump ved badevandsstation.

 



Version 1.0 Januar 2006, © Miljøstyrelsen.