Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 3, 2007

Ændring af bilafgifter

Resumé
Rapporten beskriver CO2 reduktioner og samfundsøkonomisk vurdering ved at omlægge bilafgifter fra registreringsafgift til vej- og ejerafgift. Beregningerne viser, at det er muligt at reducere CO2-emissionerne ved en markant omlægning af afgifterne, samtidig med at der sikres provenuneutralitet og samfundsøkonomisk overskud. Det skal dog bemærkes, at en væsentlig del af gevinsterne skyldes reduktion af, trængsel, uheld og støj, som følge af reduktionen af bilernes trafikarbejde.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [200 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [621 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Januar 2007, © Miljøstyrelsen.