Opdatering af JAGG - projektkatalog

8 Andre elementer

Ud over de elementer, der blev diskuteret på workshoppen er der i de fremsendte forslag (se bilag 1 for detaljer) en række andre elementer, som brugerne har peget på i forbindelse med en revision af JAGG.

Disse forslag er ikke viderebearbejdet, i det der fra forfatterens og MSTs side har været et ønske om i størst muligt omfang at tilgodese flest mulige brugere ved den kommende revision. Det er dog vigtigt, at de modtagne forslag til udvikling af JAGG fasthold, til brug ved den forsatte udvikling af JAGG.

I det følgende afsnit er givet en kort beskrivelse af de forslag, der ikke er medtaget i denne revision af JAGG.

8.1 Indkomne forslag der ikke blev behandlet på workshoppen

8.1.1 AVJ

AVJ har foreslået en mulighed for at inddrage geokemiske data i vurderingen af potentialet for nedbrydning. Dette arbejdes der ikke umiddelbart videre med i JAGG regi, der henvises i stedet til GEOPROC (se Miljøstyrelsens hjemmeside) som værktøj til denne evaluering.

8.1.2 Carl Bro

Carl Bro har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til forbedring af hhv. jord- og statistikmodulet. Dette vil ikke umiddelbart blive inddraget i denne revision af JAGG, men vil indgå i fremtidige overvejelser.

8.1.3 COWI

COWI har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til udvikling af et recipientmodul, dvs. beregning af påvirkning af recipienter. Dette vil ikke umiddelbart blive inddraget i denne revision af JAGG, men vil indgå i fremtidige overvejelser.

8.1.4 DGE

DGE har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til udvikling af JAGG til bedre at kunne beskrive interaktionen mellem flere grundvandsmagasiner. Dette vil ikke umiddelbart blive inddraget i denne revision af JAGG, men vil indgå i fremtidige overvejelser.

8.1.5 DHI

DHI har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til udvikling af et usikkerhedsbaseret andengenerationsværktøj til vurdering af risiko overfor grundvand og recipienter. Værktøjet skal kunne integrere både den risikovurdering der foretages på basis af punktkildevurderinger, deponering af jord og affaldsprodukter etc. Dette vil ikke umiddelbart blive inddraget i denne revision af JAGG, men vil indgå i fremtidige overvejelser.

8.1.6 DMR

DMR har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til videreudvikling af statistiske værktøjer til evaluering af diffust forurenede områder. Dette vil ikke umiddelbart blive inddraget i denne revision af JAGG, men vil indgå i fremtidige overvejelser.

8.1.7 Fyns Amt

Fyns Amt har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til udvikling af JAGG så den kan anvendes til også at kunne give tilladelse efter MBL §19. Herudover er der stillet forslag om indførsel af en mere dynamisk håndtering af stoftransporten hvor tiden indgår som parameter, dvs. ikke stationaritet.

I forhold til administration af data er der stillet forsalg om at JAGG i den nye version skal kunne gemme data centralt via JAR.

Disse tiltag vil ikke umiddelbart blive inddraget i denne revision af JAGG, men vil indgå i fremtidige overvejelser.

8.1.8 GEO

GEO har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til videreudvikling af lossepladsmodulet. Dette vil ikke umiddelbart blive inddraget i denne revision af JAGG, men vil indgå i fremtidige overvejelser.

8.1.9 Krüger

Krüger har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til indarbejdelse af udregning af lokale oprensningskriterier baseret på ”acceptabel” forurening af underliggende magasiner. Dette vil ikke blive inddraget i denne revision af JAGG, men kan opnås ved at anvende nogle af Excels indbyggede målsøgningsfunktioner.

8.1.10 RGS 90

RGS 90 har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til implementering af varighedsberegninger, der reelt set ligger i forlængelse af flux og massebalancebetragtninger. Herudover er der stillet forslag om en revision af beregningsgrundlaget for sorption. Dette vil ikke umiddelbart direkte blive inddraget i denne revision af JAGG, men vil indgå i fremtidige overvejelser.

8.1.11 Storstrøms Amt

Storstrøms Amt har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til udvidelse af JAGGs grundvandsmodul så det kan anvendes til vurdering af påvirkning af eksisterende vandindvindingsboringer, påvirkning af recipienter og beregning af påvirkning fra genanvendelse af jord (§19). Disse forslag vil ikke umiddelbart blive inddraget i denne revision af JAGG, men vil indgå i fremtidige overvejelser.

8.1.12 Watertech

Watertech har udover forslag indenfor den behandlede emnekreds givet forslag til implementering af barrierediagrammetoden ved risikovurdering af lossepladsgas. Dette vil ikke umiddelbart blive inddraget i denne revision af JAGG, men vil indgå i fremtidige overvejelser.

 



Version 1.0 December 2007, © Miljøstyrelsen.