Metoder og procedurer til reduktion af uønskede stoffer

2 Produktgrupper

Det har ikke været muligt indenfor de økonomiske rammer af dette projekt at inkludere alle typer af produkter og materialer. Derfor er der udvalgt tre produktgrupper i samarbejde med Miljøstyrelsen.

Rapporten omfatter produktgrupperne: møbler, legetøj og tekstiler. Da især produktgrupperne møbler og legetøj imidlertid breder sig over et meget bredt spektrum af materialer, kan værktøjet i høj grad også finde anvendelse for andre produktgrupper.

2.1 Definitioner

2.1.1 Møbler

Møbler omfatter både møbler til udendørs og indendørs brug, uanset materialer. Møbler omfatter ikke faste indretninger som indbyggede skabe og køkkener.

2.1.2 Legetøj

Legetøj er her defineret som ”ikke-kemisk legetøj” dvs. at eksperimentelle kemi sæt til børn samt maling, lim, gips, modellervoks, børnekosmetik og andre hobbymaterialer til børn ikke er medtaget.

2.1.3 Tekstiler

Tekstiler er her defineret som metervarer og ikke de beklædningsgenstande, som fremstilles heraf. Beklædningsgenstande vil til en vis grad være dækket af reglerne for tekstilerne, men værktøjet omfatter ikke lynlåse, knapper m.v.

 



Version 1.0 Juli 2008, © Miljøstyrelsen.