REACH for små og mellemstore virksomheder

1 Indledning

Key2Green er et landsdækkende offentligt privat partnerskab mellem 9 store regionale miljønetværk. Key2Green blev dannet i 2003, og er organiseret som en forening, og ledes af et råd. De regionale miljønetværk har ca. 1.000 små og mellemstore virksomheder som medlemmer. Key2Green har siden 2003 sammen med de lokale miljønetværk arbejdet med udbredelsen af et netbaseret letforståeligt værktøj, KEMIguiden, til at gennemføre grundlæggende kemikaliestyring på små og mellemstore virksomheder. I forlængelse af dette arbejde, har Key2Green og netværkene også de sidste par år arbejdet med formidling af kendskabet til REACH overfor samme målgruppe. Dette er blandt andet sket i forbindelse med vækstgruppeforløbene i kemikaliestyring.

I efteråret 2006 udførte miljønetværkene en uformel undersøgelse blandt udvalgte medlemsvirksomheder med henblik på at undersøge virksomhedernes aktuelle viden om REACH. Undersøgelsen pegede på, at der blandt små og mellemstore virksomheder er kendskab til at REACH kan få konsekvenser for virksomheden, men at virksomheden endnu ikke har foretaget sig noget konkret i forbindelse med REACH. Undersøgelsen viste også at virksomhederne efterspørger møder og workshop samt basis oplysningsmateriale i trykt form.

Indeværende projekt indeholder derfor såvel trykt materiale, der beskriver hvad REACH er (REACH-pjecen og –visitkortet), 5 temadage; ”Temadag om EU’s nye kemikalielovgivning REACH” samt Key2Greens Power Point præsentation, der giver et kortfattet indblik i hvad REACH er.

 



Version 1.0 September 2008, © Miljøstyrelsen.