Anbefalinger til sagsforløb ved in-situ oprensning af jordforurening

1 Indledning

Baggrund

Dansk Miljørådgivning A/S har, bl.a. i forbindelse med gennemførelsen af to erfaringsopsamlinger for Miljøstyrelsen, hhv. med geooxidation (Miljøprojekt nr. 554, 2000) og BioGel (Miljøprojekt nr. 1060, 2006a), erfaret, at der ofte udføres en mangelfuld dokumentation af oprensningsforløbet og af det endelige oprensningsniveau ved in-situ oprensning af jordforurening.

På baggrund af erfaringsopsamlingerne og DMR’s generelle rådgivererfaringer vurderes der at være tale om et forholdsvis udbredt problem i forbindelse med gennemførelse af projekter til in-situ oprensning af jordforurening. Efter vores vurdering er konsekvensen, at en række lokaliteter sandsynligvis ikke er oprenset tilfredsstillende når in-situ sagerne afsluttes.

Formål

Formålet med rapporten er at opstille anbefalinger til sagsforløb, der kan anvendes af miljømyndighederne ved deres behandling af sager med in-situ oprensning af jordforurening (ikke grundvandsforurening). Herunder opstilles overordnede retningslinjer i forbindelse med prøvetagning og dokumentation af oprensningen.

Målgruppe

Rapporten henvender sig overvejende til kommunale miljøsagsbehandlere med et relativt begrænset erfaringsgrundlag ifht. vurdering af in-situ oprensninger, mens regionale miljøsagsbehandlere og udførende rådgivere og entreprenører muligvis også kan finde nogen inspiration heri.

 



Version 1.0 December 2008, © Miljøstyrelsen.