Renholdelse af havbrugsnet

6 Konklusion

Konklusionen på dette projekt er, at Net Coating ikke er et alternativ til den traditionelle imprægnering, der bliver brugt. Denne konklusion er bygget på de erfaringer, vi har gjort os i løbet af projektperioden, og ligeledes sammenholdt med de erfaringer både Snaptun Fisk, Frederiksværk Åleexport, og Vestergaard Dykkerservice har gjort sig gennem flere års erfaring med net, netskift og inspektion af net i vandet. De skemaer, der er vist i bilag 1, viser tydeligt at Net Coating ikke kan leve op til de krav, som havbrugene stiller til en imprægnering.

Net Coating er et rimeligt imprægneringsmiddel til områder, hvor der ikke er for meget begroning og for mange blåmuslinger, men sådan et område har vi ikke fundet i Danmark endnu.

Hvis Net Coating skal kunne afløse kobberimprægnering skal Net Coating for det første kunne sidde bedre fast på nettet, når det spules. For det andet kunne det være en fordel for havbrugene, hvis det kunne laves, så det ikke behøver at være 100 % tørt, før det sættes ud i vandet, da det ofte kan være svært at finde så store arealer om foråret, hvor nettene kan tørre. For det tredje skal Net Coating kunne modstå blåmuslinger og marinebegroning lidt længere.

Derudover skal Net Coating som tidligere nævnt have lavet en grundig miljøvurdering.

 



Version 1.0 Marts 2009, © Miljøstyrelsen.