Forberedelser til REACH og udvikling af relevant kompetence inden for tekstilindustrien

Forord

Denne rapport er udarbejdet i forbindelse med projektet ”Forberedelse til REACH og udvikling af relevant kompetence inden for tekstilindustrien”.

Brancheforeningen Dansk Textil & Beklædning ansøgte sammen med DHI i maj 2006 om midler under Miljøstyrelsens Virksomhedsordning til gennemførelse af projektet. Projektet er blevet gennemført i perioden september 2006 - marts 2008 med deltagelse af fem virksomheder fra branchen. I løbet af projektet måtte en af virksomhederne dog lukke og udgik af projektet.

Formålet med projektet har været at forberede virksomhederne til kravene under REACH gennem dialog med rådgivere, arbejde med råvarer (kemiske produkter) og deres indhold af forskellige kemikalier og kemikaliers iboende egenskaber relateret til REACH.

Deltagerne i projektet har i projektforløbet haft medindflydelse på projektets indhold og udførelse, og projektet har i vid udstrækning været tilrettelagt med sigte på dialog og formidling gennem møder hos virksomhederne. Det har været tilstræbt at gøre forløbet hos de deltagende virksomheder parallelle, således at virksomhederne var nogenlunde lige langt på samme tidspunkt.

Da en stor del af virksomhedernes udbytte har været individuel rådgivning i form af dialogmøder, kan dette kun til en vis grad videreformidles i projektrapporten.

Projektet har været fulgt af en styregruppe, der har afholdt styregruppemøde i projektforløbet. Referat herfra er vedlagt som bilag P. Styregruppen har bestået af følgende personer:

Gitte Petersen............................................. DHI
Lisbeth Frisenborg...................................... DHI
Frank Jensen............................................... Miljøstyrelsen

De deltagende virksomheder, der har samarbejdet tæt med DHI og bidraget til et succesfuldt projektforløb takkes hermed. Ikke mindst takkes virksomhederne for villigheden til at fremlægge projektets udbytte på det afsluttende seminar afholdt i Dansk Textil & Beklædnings lokaler, hvor alle brancheforeningens medlemmer var inviteret, og flere interessenter uden for brancheforeningen deltog.

 



Version 1.0 Maj 2009, © Miljøstyrelsen.