Konsekvenser af REACH for elektronikvirksomheder – krav til downstream brug af præparater og fremstilling af artikler

5 Casestudier

Casestudiet var en af projektets hovedaktiviteter. Virksomhederne fik her mulighed for at gå mere i dybden med de forskellige problemstillinger og forpligtelser under REACH.

5.1 Casestudie i en forsyningskæde

Fem af de deltagende virksomheder valgte at bygge en fælles case op omkring en fiktiv artikel, hvor virksomhederne bidrog med input i form af dele til artiklen. Virksomhederne indgik i samme forsyningskæde og havde derfor brug for at kommunikere indbyrdes under gennemførelse af casen.

Arbejdet med casen og de opnåede erfaringer er nærmere beskrevet i et særskilt dokument. Dokumentet kan downloades fra den etablerede webside om REACH for elektronikindustrien (se nedenfor). En kopi af dokumentet er vedlagt i bilag B.

5.2 Leverandørbreve og dokumentation

Den sjette virksomhed prioriterede at arbejde videre med udformning af leverandørbreve og informationer til sine leverandører som pilotprojekter. En stor del af arbejdet bestod i at få defineret, hvilke oplysninger og i hvilken form virksomheden ville have dokumentationen retur for fremtidig registrering i deres interne systemer. De uafklarede spørgsmål i forbindelse med fortolkning af krav til artikler18 blev af virksomheden oplevet som en barriere for forberedelsen til REACH.

Virksomhedens miljøafdeling havde forud for pilotprojektet med leverandørbreve og informationer udvalgt en case i samarbejde med indkøbsafdelingen for deres elektronikfabrik. Casen var repræsentativ for virksomhedens elektronikprodukter og blev brugt til afprøvning af, hvordan kommunikationen med leverandører af artikler kunne gribes an. Erfaringer fra forsøget med kommunikation og indsamling af information fra leverandørerne svarede til de generelle erfaringer opnået i projektet som helhed. Virksomheden konkluderede, at der fortsat var flere leverandører uden for EU, som ikke er bekendt med REACH, og de forpligtelser, det indebærer. Det blev endvidere konkluderet, at det var for tidligt at indhente oplysninger. Leverandørerne var ikke i stand til at levere de ønskede oplysninger.

Erfaringer og resultater fra casestudierne blev drøftet på projektets ERFA-møder den 11. september 2007, 6. december 2007 og 27. februar 2008.


[18] EUs endelige tekniske vejledning for artikler ”Guidance on requirement for substances in articles” var endnu ikke udkommet ved projektet afslutning. Først sidst i projektforløbet blev det på EU-plan afgjort, hvordan koncentrationen af et kandidatlistestof skulle beregnes i en artikel (se også fodnote 1 og www.echa.eu).

 



Version 1.0 September 2009, © Miljøstyrelsen.