[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Vandrensning ved hjælp af aktiv kulfiltre

Appendiks 1

 

1 Søgeprofil for litteraturstudiet

1.1 Litteratursøgning

Internationale referencer

Som basis for kapitlerne 2 og 3 blev der udført en litteratursøgning. Litteratursøgningen skulle identificere den centrale udenlandske litteratur, primært artikler i internationale tidsskrifter, indenfor denne rapports emneområde.

Reference databaser

Første skridt var at identificere egnede tidsskriftdatabaser, hvor søgningen kunne gennemføres. Med udgangspunkt i en søgning i databaseværterne DIALOG og STN viste Chemical Abstracts og Biological Abstracts sig at være velegnede databaser.

Søgningerne i de to databaser var 'brede', da referencerne skulle dække hele emneområdet. Søgningerne omfattede titel, keywords og abstract på referencer før 1997-04-09, der blev kun medtaget referencer på engelsk, tysk eller fransk.

1.2 Søgeprofil

Søgeprofil

Der blev anvendt følgende søgeprofil:

activated carbon
GAC

}

OG

{

groundwater
drinking water
potable water
water supply

Søgningen gav 835 og 342 referencer i henholdsvis Chemical Abstracts og Biological Abstracts.

Aktiv kul database

Referencerne med abstract blev downloadet og samlet i en aktiv kul database, hvor dublerende referencer blev frasorteret. Denne database dannede grundlag for den mere specifikke litteratursøgning. Undervejs er databasen blevet suppleret med referencer, der er indsamlet på anden vis, det drejer sig om ca. 50 referencer. Samlet indeholder aktiv kul databasen 1.105 referencer.

[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]