Optagelse af metaller og PAH-forbindelser i grøntsager og frugt

Tabel 8.2
Koncentrationer af metaller i grøntsager, dyrket i Referencejord (ikke-forurenet), middelværdier.
Enhed: µg/kg vådvægt (=ng/g vådvægt).

 
Metal

Afgrøde, antal prøver (n)

Radise

Bønne

Salat

Kartoffel
med skræl

Kartoffel
uden skræl

Gulerod
med skræl

Gulerod
uden skræl

n=5 n=5 n=5 n=5 n=5 n=4 n=0
Cadmium

8,7

0,7

26

26

22

35

-

Krom

28

9

7

15

18

20

-

Kobber

146

844

458

1020

998

613

-

Nikkel

25

252

26

62

57

46

-

Bly

25

<10

<10

<10

<10

42

-

Zink

2000

3220

1820

2460

2560

2800

-

Arsen

<12

<12

<12

<12

<12

<12

-