Optagelse af metaller og PAH-forbindelser i grøntsager og frugt

Tabel 8.4
Koncentrationer af metaller i grøntsager, dyrket i Valbyparkjord (stærkt forurenet), middelværdier. Enhed: µg/kg vådvægt (=ng/g vådvægt).

 
Metal

Afgrøde, antal prøver

Radise

Bønne

Salat

Kartoffel
med skræl

Kartoffel
uden skræl

Gulerod
med skræl

Gulerod
uden skræl

n=5 n=5 n=3

n=5

n=5 n=4 n=4
Cadmium 7,8 2,6 33 12 10 33 25
Krom 111 40 39 287 25 113 19
Kobber 650 1054 920 1840 1520 1675 820
Nikkel 76 484 86 63 73 245 200
Bly 270 59 118 226 13 530 155
Zink 6540 5360 7833 4900 4840 8100 7900
Arsen 16 <12 <12 12 <12 18 <12