Optagelse af metaller og PAH-forbindelser i grøntsager og frugt

Tabel 8.6
Sammenligning af BCF-værdier (baseret på vådvægt) fra denne undersøgelse (Cometjord) og fra Miljøstyrelsen (1996).

 
Stof

BCF-værdier baseret på vådvægt
Denne undersøgelse / Miljøstyrelsen 1996

Radise

Bønne

Salat

Kartoffel med skræl

Gulerod med skræl

Cadmium

0,02 / 2,5

0,001 / 0,08

0,04 / 3,6

0,05 / 0,1

0,03 / 0,8

Nikkel

0,003 / 0,02

0,02 / 0,01

0,002 / 0,4

0,005 / 0,008

0,005 / 0,02

Bly

0,001 / 0,9

0,0002 / 0,02

0,0002 / 0,01

0,0005 / 0,01

0,0008 / 0,05