Optagelse af metaller og PAH-forbindelser i grøntsager og frugt

Tabel 8.7
Parametre fra regressionsanalyser af korrelationen mellem koncentration i jorden og koncentration i planterne for hvert metal og afgrøde.

 
Metal

Afgrøde, antal prøver

Radise

Bønne

Salat

Kartoffel med skræl

Kartoffel uden skræl

Gulerod med skræl

Gulerod uden skræl

n=15 n=15 n=13 n=15 n=15 n=13 n=13
Parameter R2 P R2 P R2 P R2 P R2 P R2 P R2 P
Cadmium 0,006 n.s. 0,07 n.s. 0,33 * 0,076 n.s. 0,04 n.s. 0,07 n.s. 0,37 n.s.
Krom 0,72 *** 0,50 ** 0,76 *** 0,61 *** 0,05 n.s. 0,76 *** 0,70 **
Kobber 0,96 *** 0,43 ** 0,82 *** 0,90 *** 0,77 *** 0,75 *** 0,68 **
Nikkel 0,86 *** 0,46 ** 0,4 * 0,16 n.s. 0,43 ** 0,87 *** 0,81 ***
Bly 0,82 *** 0,79 *** 0,78 *** 0,96 *** 0,40 * 0,74 *** 0,58 *
Zink 0,77 *** 0,71 *** 0,71 *** 0,83 *** 0,80 *** 0,78 *** 0,88 ***
Arsen 0,47 ** 0,11 n.s. 0,30 * 0,37 * 0,12 n.s. 0,65 *** 0,03 n.s.

n.s. = ikke signifikant
* = 0,05>P>0,01
** = 0,01>P>0,001
*** = P<0,001