Optagelse af metaller og PAH-forbindelser i grøntsager og frugt

Tabel B.5.2
Beregninger til illustration af betydningen af prøveantal for prædiktionsintervaller for koncentration i planter.

 
Afgrøde

Metal

Konc. i jord

Overvågn.-program midd.værdi

Beregnet konc. i plante

Prøveantal =15

Prøveantal=30

Nedre 15 (10)

Øvre 15 (10)

Nedre 30 (20)

Øvre 30 (20)

   

mg/kg TS

µg/kg vådvægt*

µg/kg vådvægt

µg/kg vådvægt

µg/kg vådvægt

µg/kg vådvægt

µg/kg vådvægt

Kartoffel

Pb

40

8

21

18

25

19

23

Kartoffel

Pb

400

 

156

132

183

140

173

Radise

Pb

40

20/14

45

35

58

38

54

Radise

Pb

400

 

189

145

246

158

226

Radise

Ni

30

48/52

56

48

65

49

63

Bønne

Pb

40

9

6

4

10

5

9

Bønne

Pb

400

 

41

26

64

29

59

Bønne

Ni

30

283

394

333

465

347

446

Salat 10/20

Pb

40

11

7

4

11

5

10

Salat 10/20

Pb

400

 

75

47

121

54

106

Salat 10/20

Cd

0,5

21

24

17

33

19

30

Salat 10/20

Cd

5

 

85

61

118

68

106

Salat 10/20

Ni

30

34

102

50

207

64

161

*: Skygge angiver, at Overvågningssystemets resultat < den beregnede middelværdi for forsøgsdata