Undersøgelse af internationale erfaringer med påvirkning af markedet for mindre miljøbelastende elektronikprodukter

Forord

Projektet "Undersøgelse af internationale erfaringer med påvirkning af markedet for mindre miljøbelastende elektronikprodukter" blev sat i værk for at supplere Elektronikpanelets og Miljøstyrelsens kendskab til udenlandske erfaringer med markedsføring af mindre miljøbelastende forbrugerelektronikprodukter. Herunder om der er en stigende forbrugerinteresse, og om markedet har flyttet sig som følge af en større interesse for miljøhensyn.

I projektet er der samlet og beskrevet 18 eksempler på initiativer uden for Danmark, ligesom der er foretaget en vurdering af bl.a. de overordnede tendenser i forhold til forskellige aktørers rolle, udviklingen på markedet samt virkemidler. Desuden er de udenlandske erfaringer sat i perspektiv i forhold til danske forhold.

Projektet, der er finansieret under Program for renere produkter, er gennemført af Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA) og dk-TEKNIK ENERGI & MILJØ.

Til projektet har været knyttet en følgegruppe, som har bidraget med mange gode input og diskussioner. Følgegruppen bestod af:
Jørgen Jakobsen, Miljøstyrelsen (formand)
Anders Mehlsen, TDC
Jette Baade, IT-brancheforeningen
Jeppe Juhl, Danmarks Aktive Forbrugere
Helen Amundsen, Forbrugerrådet
Nis Peter Nissen, Grøn Information
Torben Nielsen, Merlin
Lissi Kraybørre, Forbrugerinformationen
Mette Lise Jensen, CASA
Kirsten Schmidt, dk-TEKNIK (projektleder)