Basisdokumentation for biogaspotentialet i organisk dagrenovation

3 Oplyste mængder indsamlet organisk dagrenovation

De oplyste, indsamlede kildesorterede dagrenovationsmængder fremgår af tabellen, bilag 2. Ud fra disse og det oplyste antal indbyggere i indsamlingsområdet er specifikke årlige mængder (kg indsamlet, kildesorteret dagrenovation pr. indbygger og år) i hver kommune beregnet. I tabellen er der for hvert af de to selskabers områder (AFAV I/S og NOVEREN I/S) foretaget en summation af de indsamlede mængder. Desuden er foretaget en summation og beregning af specifikke årlige mængder for alle de i undersøgelsen medtagne områder.

Til de enkelte kommuner/områder i tabellen skal knyttes følgende kommentarer:

Grindsted: I 1997 er kun indsamlet i 9 måneder. Den opgivne mængde er ekstrapoleret til en årsmængde. Antal indbyggere er 6.200 husstande med en angivet gennemsnitstørrelse på 2,25 indbyggere pr. husstand.
NOVEREN: Antal indbyggere er beregnet af NOVEREN ud fra antal tilsluttede husstande.
Vejle: Der foretages ikke løbende registrering af mængden af kildesorteret organisk dagrenovation. Det er oplyst, at der årligt indsamles ca. 10.000 tons blandet dagrenovation, og at det ved en undersøgelse for ca. 4 år siden blev konstateret, at 45% heraf er organisk. Årsmængden er oplyst at være konstant.
Aalborg: Antal indbyggere i indsamlingsområdet er ret usikkert. Der indsamles (år 2000) fra ca. 650 enfamilieshuse og 1650 husstande i etageboliger, men for de sidste er det usikkert, om det er antal opgange, hvor flere husstande fra hver opgang kan benytte ordningen, eller det er det samlede antal tilsluttede husstande i alle opgange. Aalborg kommune har oplyst, at den gennemsnitlige husstandsstørrelse i kommunen er 2,7 personer pr. husstand. Den specifikke årsmængde er derfor at betragte som en øvre værdi. I 1996 var der ingen afsætning for affaldet, hvorfor der ikke er registreret nogen væsentlig mængde i dette år.
Århus: I årene 1995, 1996, 1998 og 2000 er der kun indsamlet en del af året (mellem 6 og 10 måneder). For disse år er den opgivne mængde ekstrapoleret til en årsmængde.