Forarbejde til Teknologiudvalget

Forord

Denne rapport er et forarbejde til brug for Teknologiudvalget nedsat under Skov- og Naturstyrelsen i september 2007 i forbindelse med drøftelser om de fremtidige krav til dokumentation af miljøteknologi til landbrug.

På de tre første møder i Teknologiudvalget var hovedemnerne 1) teknologiliste, 2) BAT og 3) certificeringsordning, der alle er redskaber, som kan anvendes i forbindelse med fremtidig miljøgodkendelse af husdyrbrug. Til hvert af de tre hovedemner er udarbejdet et skriftligt oplæg med baggrunden og introduktion til problemstillingerne for emnet. Denne rapport er en sammenskrivning af disse tre oplæg. Dog er der foretaget enkelte ændringer af forståelses- og layoutmæssig karakter i forhold til de delrapporter, der er rundsendt til udvalgets medlemmer forud for de tre møder.

Rapporten er udarbejdet på opdrag fra Skov- og Naturstyrelsen af AgroTech A/S, Institut for Jordbrugs- og Fødevareinnovation, som har erfaring inden for miljø-rådgivning, dokumentation af teknologi samt udviklingsprojekter for nye miljø-teknologier. Endvidere bygger arbejdet på tidligere erfaringer fra udarbejdelsen af BAT-byggeblade og fremskaffelse af dokumentation til dette formål samt erfaringerne med anvendelsen af denne dokumentation i landbrugsrådgivningen og i kommunerne.

Under udarbejdelsen af rapporten blev der foretaget en omstrukturering i Miljøministeriet således at en del af kompetencerne indenfor landbrug og miljø blev flyttet fra Skov- og Naturstyrelsen til Miljøstyrelsen.

AgroTech A/S, november 2007

 



Version 1.0 Oktober 2008, © Miljøstyrelsen.