Miljøprojekt Nr. 1325 2010

Forundersøgelse af madspild i Danmark

Resumé
Udenlandske undersøgelser viser, at der i alle led af produktion, fremstilling og distribution, tilberedning og servering af mad sker et spild af mad, som kunne være spist. Dette projekt afdækker, hvad vi ved om madspild i Danmark, og hvilke data vi mangler for at kunne sige noget mere præcist om potentialerne for at forebygge madspild. Undersøgelsen har omfattet fem aktører: fødevareproducenter, engroshandel, detailhandlen, storkøkkener og husholdninger. Undersøgelsen konkluderer, at der umiddelbart er behov for opdaterede data for mængden af madaffald og madspild fra alle 5 aktører – for især husholdninger og storkøkkener er det vigtigt for at kunne bestemme forebyggelsespotentialet.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [176 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [328 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Maj 2010, © Miljøstyrelsen.