[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

 

Emballering af forbrændingsegnet affald

2 Sammenligning mellemlagring af uemballeret contra emballeret affald

2.1 RenoSyds erfaringer
2.2 Supplerende miljømålinger

 

2.1 RenoSyds erfaringer

Som det fremgår af vedlagte rapport »Forsøg med mellemlagring af affald – uemballeret contra emballeret« har RenoSyd haft gode erfaringer med presning og emballering af affaldet.

RenoSyd har gennem flere år mellemlagret brændbart affald som følge af et stærkt reduceret varmeaftag om sommeren.

Mellemlagringen har været foretaget i celler med »rent brændbart materiale«. Dette har givet problemer med selvantændelse og hermed nedsættelse af brændværdien.

RenoSyd har derfor også forsøgt sig med presning og emballering af det brændbare affald for at undgå ovenstående problemer.

RenoSyds konklusion omkring emballering af affaldet er således:
Ingen problemer med selvantændelse
Bedre brændværdi
Ingen lugtgener
Ingen perkolag
Volumen reduceres
Kan lagres udendørs
Rent og pænt omkring lagerplads

Den eneste ulempe ved emballeringen i rundballer er, at behandlingsprisen er rimelig dyr – ca. kr. 150,- pr. balle til presning og emballering og ca. kr. 50,- pr. balle til neddeling.

2.2 Supplerende målinger

Som supplement til RenoSyds rapport har vi foretaget yderligere målinger på de oplagrede baller for at vurdere lagerstabiliteten af disse. Analyserne har været foretaget af Miljø Consult Fyn A/S, og resultaterne fremgår af vedlagte bilag.

Der har været udtaget prøver fra 20 baller, som har været oplagret i ca. 3 måneder. Resultaterne viser, at der ikke sker gasudvikling og væsentlige temperaturstigninger i ballerne. Endvidere er der kun svag lugt af svovlbrinte i 3 af ballerne.

Disse målinger indikerer, at ballerne er yderst lagerstabile, idet temperaturstigning og gasudvikling ville have været i fuld gang, hvis det skal blive et problem. Dette underbygges yderligere af Balas målinger (se kurve i bilag 4).

Det vurderes, at der ved længere oplagring således heller ikke bliver problemer med:
Lugt
Selvantændelse
Dårligere brændværdi
 

[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]