Renere teknologi på fjerkræslagterier - Projektrapport 

Kolofon

Titel
Renere teknologi på fjerkræslagterier - Projektrapport

Forfatter
Pontoppidan, Ole;  Hansen, Poul-Ivar

Udgiver/forlægger
221 Miljøstyrelsen

Ansvarlig institution
Slagteriernes Forskningsinstitut

Copyright
Miljø- og Energiministeriet. Miljøstyrelsen

Serietitel og nummer
Miljøprojekt, 573 

Noter og andre oplysninger
Hører sammen med: "Idé-katalog til renere teknologier på fjerkræslagterier" (Miljøprojekt, 574/2000)

Emneord
dan: slagterier;  fjerkræ;  renere teknologier

Resumé
dan: For 9 kyllingeslagterier og 2 andeslagterier er forbrugstal opsamlet og forslag til miljøforbedringer udarbejdet. 11 særligt vigtige aspekter præsenteres i et idékatalog. Projektet viser at 40% af miljøforbedringer skyldtes medarbejdernes medvirken og 60% skyldtes tekniske forbedringer. Pr. kylling bruges gennensnitligt 14,9 l vand, 0,4 kWh el og 0,2 kWh varme. Den gennemsnitlige udledning er 37 g BOD, 4 g N og 0,55 g P pr kylling. Projektet behandler bl.a. slagteproces, forbrug og virksomhedsstørrelse, medarbejderinddrag-else, køleanlæg og rengøring. Derudover gennemgås besparelsespotentialer set i relation til arbejdsmiljø og produktkvalitet.

Sprog
dan

ISBN - elektronisk
ISBN 87-7944-306-0 

Pris - elektronisk
0 DKK

Version
1.0

Versionsdato
2000.12.20

Format
htm; gif; pdf; word

Inventarliste
bil01.htm; bil02.htm; default.htm; indhold.htm; kap01.htm; kap02.htm; kap03.htm; kap04.htm; kap05.htm; kap06.htm; kap07.htm; kap08.htm; kap09.htm; kap10.htm; kap11.htm; kap12.htm; kolofon.htm; samfat.htm; helepubl.htm; kap13.htm; getacro.gif

Publiceringsstandard nr.
1.0

ISSN - trykt:  0105-3094