Idé-katalog til renere teknologier på fjerkræslagterier

Indledning

Med støtte fra Miljø- og Energistyrelsen samt Dansk Slagtefjerkræ har Slagteriernes Forskningsinstitut og Dansk Slagtefjerkræ gennemført et projekt til formidling af viden om renere teknologi til danske kyllinge- og andeslagterier. På baggrund af gennemgang af virksomhederne er der til hver virksomhed stillet konkrete forslag til indførelse af renere teknologi. Ud fra disse forslag samt en nærmere drøftelse med de enkelte slagterier har Slagteriernes Forskningsinstitut udvalgt 11 emner, som har relevans for flertallet af virksomhederne. Nærværende rapport distribueres selvstændigt men indgår også som et bilag til projektets hovedrapport, hvortil der henvises om nærmere oplysninger om forbrug, forurening, affaldshåndtering etc.

Rapporten er tænkt som en inpsiration til arbejdet med renere teknologi og indeholder derfor både forslag til, hvordan man griber opgaven an samt konkrete forslag til ændring af udstyr og installationer.

Der skal rettes en tak til Miljø- og Energistyrelsen samt Dansk Slagtefjerkræ for deres støtte til projektet samt en tak til styregruppen for dens aktive og inspirerende deltagelse i projektet.