Idé-katalog til renere teknologier på fjerkræslagterier

Indholdsfortegnelse

Indledning

1 Renere teknologi
1.1 Renere teknologi generelt
1.2 Renere teknologi for et fjerkræslagteri
1.3 Vand
1.4 Energispild
1.5 Forurening ved kilden
1.6 Affald
1.7 Den enkeltes bidrag i dagligdagen til renere teknologi
 
2 Medarbejderinddragelse
2.1 Generelt
2.2 Inddragelse af medarbejdere
2.3 Organisering
2.4 Information
2.5 Eksempel på resultat opnået ved medarbejderinddragelse
 
3 Handlingsplaner
3.1 Handlingsplan for nedbringelse af vandforbrug
3.2 Handlingsplan for nedbringelse af elforbrug
3.3 Handlingsplan for nedbringelse af varmeenergiforbrug
3.4 Handlingsplan for nedbringelse af forurening
  
4 Organisk affald
4.1 Affaldstyper
4.2 Blod
4.3 Kødrester, fedt og tarme (blødt affald)
4.4 Gødning fra biler og transportkasser
4.5 Materiale fra sigtning og fedtudskillelse
 
5 Checkliste for køling og køleanlæg
5.1 Køleanlæg
5.2 Reduktion af kuldebehov
5.3 Forbedringer af køleanlæggets effektivitet
5.4 Vedligehold
 
6 Skoldekar
6.1 Indretning af skoldekar
6.2 Isolering af skoldekar
 
7 Dyser
7.1 Dyser frem for brusere og risterør
7.2 Dysetyper
7.3 Aerosoldannelse
 
8 Proces- og smørevand
8.1 Opdeling i proces- og smørevand
8.2 Procesvand
8.3 Smørevand
 
9 Vakuumpumper/ væskeringspumper
9.1 Anvendelse
9.2 Forbrug
9.3 Nedsættelse af forbrug
9.4 Udskiftning af pumper
 
10 Vakuumtransport
11 Rengøring af conveyorbøjler