Formidlingsprojekt om alternativer til blød PVC i byggebranchen

2 Kortlægning af blød PVC i byggeriet

2.1 Videnindsamling

Formålet med kortlægningen er at fastlægge hvor i byggeriet der findes produkter med indhold af blød PVC samt, i det omfang det er muligt, at fastlægge størrelsen af forbrugene af blød PVC.

Kortlægningen er opdelt i forhold til følgende hovedkategorier:

  1. Kabler mv.
  2. Gulv- og vægbeklædninger
  3. Tagbeklædninger
  4. Folier og membraner
  5. Tætningslister, fugebånd mv.
  6. Diverse (opsamling af øvrige produkter).

Der findes ikke en enkel kilde, hvor forbruget af blød PVC i byggematerialer er opgjort entydigt.

2.1 Videnindsamling

Kortlægningen af anvendelse af blød PVC i byggeriet er primært baseret på telefoninterviews. Endvidere er benyttet oplysninger fra relevant litteratur, jf. referenceliste (kapitel 9).

De indsamlede forbrugsdata er så vidt muligt krydschecket mellem to kilder. Herved er forsøgt sikret den største pålidelighed af data. De anførte årlige forbrug af byggeprodukter med indhold af blød PVC beror for en stor dels vedkommende på skøn fra leverandører/producenter med et indgående kendskab til markedet for det respektive byggeprodukt. Forbrugsdata for blød PVC i byggeriet er således behæftet med en mindre usikkerhed, som dog vurderes uden betydning for projektet.

Indsamling af data for produktkategorien: Tætningslister, fugebånd mv. er foretaget ved en skriftlig spørgeskemaundersøgelse gennemført med hjælp fra Fugebranchens Samarbejds- og Oplysningsråd (FSO). Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført blandt FSO’s leverandører.

2.1.1 Generelle oplysninger

De generelle oplysninger er indhentet fra:
Miljøstyrelsen (publikationer)
Plastindustrien i Danmark
PVC-Rådet
Danmarks Statistik.

2.1.2 Producent-/leverandøroplysninger

Udvælgelse af relevante aktører (producenter, leverandører og brancheorganisationer/-råd) er foretaget ud fra et generelt kendskab til byggesektoren samt ved hjælp af opslagsværket "Håndbog for bygningsindustrien, HFB 29, Marts 2000".

De kontaktede aktører for hver af de seks produktkategorier fremgår af bilag A.