Nye veje til Konkurrencefordele

Svanen - en del af oplevelsen

Jesper Office var den første danske møbelproducent, der sendte Svanemærkede møbler på markedet. Virksomheden producerer kontormøbler til såvel Danmark som udlandet.

Det var ikke forventningen om at få flere kunder, der fik Jesper Office til at investere i miljømærkning.

- I dag er der næppe ret mange kunder, der vælger møbler, alene fordi producenten er Svanemærket, siger Bjarne Schmidt, der er administrerende direktør i Jesper Office.

Bliver en betingelse

Bjarne Schmidt er alligevel glad for, at virksomheden har valgt at bruge tid, kræfter og penge på miljømærkningen.

Dels er det et spørgsmål om virksomhedens etik. De vil lave noget, som de kan stå inde for, og som også betyder noget for medarbejderne. Dels er det et spørgsmål om at fokusere på noget, som udviklingen arbejder for. Og dels er det med til at give kunderne en god oplevelse.

- Hvis man vil udvikle en rentabel forretning med loyale kunder, er det helt oplagt, at overvejelser om miljø også spiller en rolle på ledelsesniveau. Sammen med design, kvalitet, leveringssikkerhed og meget andet er det med til at give kunderne en god oplevelse. De skal føle, at vi har tænkt over tingene, og man vælger ikke møbler på et enkeltstående argument, siger Bjarne Schmidt.

Bjarne Schmidt tror ikke, at en høj miljøprofil bliver ved med at være en valgfri mulighed for møbelproducenterne - han tror, at det en dag bliver en betingelse.

Jesper Office A/S, Ulfborg, 175 medarbejdere.

Blomsten og Svanen

Blomsten er EU's miljømærke, og det blev oprettet i 1992. Det nordiske miljømærke, Svanen, har eksisteret siden 1989. Ingen varer er fri for at belaste miljøet, og belastningen sker gennem hele varens livsforløb, fra den produceres, til den engang ender som affald. En vare mærket med Blomsten eller Svanen lever op til en række miljøkrav, samtidig med at varens kvalitet ikke er dårligere end tilsvarende varers.

Der er over 2000 varer med Svanen eller Blomsten på det danske marked. Antallet af varer og varegrupper med miljømærkerne bliver fortsat større.

Læs mere på Miljømærkesekretariatets hjemmeside: www.ecolabel.dk