Strategi for begrænsning af vejtrafikstøj - Delrapport 1 - Tekniske aspekter

2 Indledning

Regeringen har i maj 2002 nedsat en Vejstøjgruppe, der har fået til opgave at udarbejde et bredt funderet forslag til strategi for begrænsning af vejtrafikstøj. Vejstøjgruppen består af følgende medlemmer: Finansministeriet, Færdselsstyrelsen, Justitsministeriet, Landsplanafdelingen, Miljøstyrelsen, Sundhedsstyrelsen, Trafikministeriet, Vejdirektoratet og Økonomi- og Erhvervsministeriet. Miljøstyrelsen har varetaget formandskabet og sekretariatet for Vejstøjgruppen.

Delrapport 1 omhandler tekniske aspekter og er en baggrundsrapport udarbejdet til brug for Vejstøjgruppens arbejde med udarbejdelse af en vejstøjstrategi. Formålet med rapporten er dels at opstille en konsekvensvurderingsmetode, der med udgangspunkt i den gennemførte nationale støjkortlægning kan belyse de støjmæssige konsekvenser af forskellige virkemidler og kombinationer af disse, dels at opstille en opdateret oversigt over teknisk viden om virkemidlers effekt.

I delrapporten etableres således det tekniske grundlag for scenarieberegningerne til brug for vejstøjstrategien.

Derudover indeholder rapporten en gennemgang af EU's direktiv om ekstern støj og de danske forpligtelser i den forbindelse, samt en vurdering af samspillet mellem direktivet og kommissoriet for Vejstøjgruppen.

 



Version 1.0 December 2003, © Miljøstyrelsen.