Modellering af optagelse af organiske stoffer i grøntsager og frugt Bilag I
|
Afgrøde |
Jord- stænk (g tør jord/ tør afgrøde) |
Tran- spirations- hastighed L/kg/d |
Stængel vækst- hastigheds- konstant (d-1) |
Vand- indhold kg/kg |
Vand- flow (L/kg) |
Rod- dybde (m) |
VpVv |
Vækst- højde |
Jordbær |
0,02 |
2 |
0,035 |
0,896 |
2,08 |
0,5 |
0,0067 |
0,1 |
Æble |
0 |
0,082 |
2,74 · 10-5 |
0,857 |
2,86 |
2,0 |
0,0067 |
i.r. |
Pære |
0 |
0,082 |
2,74 · 10-5 |
0,851 |
2,98 |
2,0 |
0,0067 |
i.r. |
Hyben |
0 |
0,082 |
2,74 · 10-5 |
0,769 |
4,62 |
1,0 |
0,0067 |
i.r. |
Stikkels- bær |
0 |
0,082 |
2,74 · 10-5 |
0,879 |
2,42 |
1,0 |
0,0067 |
i.r. |
Blomme |
0 |
0,082 |
2,74 · 10-5 |
0,884 |
2,32 |
2,0 |
0,0067 |
i.r. |
Valnød |
0 |
0,082 |
2,74 · 10-5 |
0,05 |
19 |
2,0 |
0,0067 |
i.r. |
Hassel- nød |
0 |
0,082 |
2,74 · 10-5 |
0,056 |
18,88 |
2,0 |
0,0067 |
i.r. |
Tabel I.2
Anvendte data for rodafgrøder - rod
Tabel I.3
Anvendte data for rodafgrøder - blad
Afgrøde |
Vækst- længde |
Vand- indhold |
Luft- volumen |
Densitet |
Vækstrate |
Transpirations- hastighed |
VpVv |
|
d |
kg/kg |
L/kg |
kg/L |
d-1 |
L/kg/d |
|
Gulerødder |
90 |
820 |
1 |
0,82 |
0,035 |
5 |
0,0067 |
Kartofler |
60 |
820 |
1 |
0,82 |
0,035 |
5 |
0,0067 |
Radise |
30 |
820 |
1 |
0,82 |
0,035 |
5 |
0,0067 |
Majroe |
65 |
820 |
1 |
0,82 |
0,035 |
5 |
0,0067 |
Tabel I.4
Anvendte data for bladafgrøder