Modellering af optagelse af organiske stoffer i grøntsager og frugt

Bilag I
Planteparametre

Tabel I.1
Anvendte frugtdata. i.r.: Ikke relevant

Afgrøde

Jord- stænk (g tør jord/ tør afgrøde)

Tran- spirations- hastighed L/kg/d

Stængel vækst- hastigheds- konstant

(d-1)

Vand- indhold

kg/kg

Vand- flow (L/kg)

Rod- dybde (m)

VpVv

Vækst- højde

Jordbær

0,02

2

0,035

0,896

2,08

0,5

0,0067

0,1

Æble

0

0,082

2,74 · 10-5

0,857

2,86

2,0

0,0067

i.r.

Pære

0

0,082

2,74 · 10-5

0,851

2,98

2,0

0,0067

i.r.

Hyben

0

0,082

2,74 · 10-5

0,769

4,62

1,0

0,0067

i.r.

Stikkels- bær

0

0,082

2,74 · 10-5

0,879

2,42

1,0

0,0067

i.r.

Blomme

0

0,082

2,74 · 10-5

0,884

2,32

2,0

0,0067

i.r.

Valnød

0

0,082

2,74 · 10-5

0,05

19

2,0

0,0067

i.r.

Hassel- nød

0

0,082

2,74 · 10-5

0,056

18,88

2,0

0,0067

i.r.


Tabel I.2
Anvendte data for rodafgrøder - rod

Se her!
 

Tabel I.3
Anvendte data for rodafgrøder - blad

Afgrøde

Vækst- længde

Vand- indhold

Luft- volumen

Densitet

Vækstrate

Transpirations- hastighed

VpVv

 

d

kg/kg

L/kg

kg/L

d-1

L/kg/d

 

Gulerødder

90

820

1

0,82

0,035

5

0,0067

Kartofler

60

820

1

0,82

0,035

5

0,0067

Radise

30

820

1

0,82

0,035

5

0,0067

Majroe

65

820

1

0,82

0,035

5

0,0067


Tabel I.4
Anvendte data for bladafgrøder

Se her!