Eksempel for et køleskab

8 Konklusion

  • De miljømæssige erkendelser og anbefalinger genereres i tre trin:
  • efter miljøvurderingen, hvor de væsentligste faser i livsforløbet, enkeltprocesser og kilder til miljøpåvirkninger og ressourceforbrug identificeres
  • efter miljødiagnosen, hvor forbedringspotentialer er udpeget og kvantificeret
  • efter den tekniske og forretningsmæssige vurdering, hvor konkrete ideer til miljø- og ressourcemæssigt bedre løsninger er opstillet og vurderet
  • Retningslinierne nuanceres og konkretiseres gennem de tre trin.
  • Forbedringspotentialerne og de afledte retningslinier og anbefalinger findes på alle niveauer i køleskabets funktionshierarki. Retningslinierne og anbefalingerne rettes derfor også mod alle niveauer og følgelig mod de aktører, der træffer beslutninger på de respektive niveauer - fra “udvikleren” af huset, til køkkenproducenten, til produktudvikleren af køleskabet og kompressoren til konstruktøren, der vælger konkrete løsninger og materialer. Og til myndighederne, der er ansvarlig for de systemrammer, der gør de rette valg mulige.
  • For hvert forbedringspotentiale og anbefaling kan det relativt let afgøres for hvilke produkter i køleskabets familie og hvilke andre produkttyper med samme underfunktioner, den er gyldig.