Eksempel for et køleskab

7 Retningslinier og anbefalinger for ledelse, produktudviklere og væsentlige aktører i køleskabets livsforløb

Når de forskellige potentialer for forbedring af køleskabet betragtes, bliver det klart, at ingen enkelt aktør kan realisere alle potentialerne. De væsentligste aktører er selvfølgelig fremstillingsvirksomhedens ledelse, produktudviklere og konstruktører. Men for mange af forbedringspotentialernes vedkommende er de afhængige af en indsats fra andre aktører også. Herunder arkitekten, entreprenøren og køkkenleverandøren. Også myndigheder kan have en væsentlige rolle - fx at etablere standarder for dimesionerne af køleskabsmoduler i modulkøkkener eller at vedtage regler for forsvarlig bortskaffelse.

I tabel 2 på næste side er vist et stort antal retningslinier og anbefalinger. De er formuleret kortfattet for at begrænse notatets omfang, og fordi det væsentlige her er at præsentere ideen. Det er vist, hvilken aktør emnet retter sig mod, og hvilket niveau i produktets funktionshierarki emnet berører. Det er vigtigt at sikre en forståelse af, hvor i funktionshierarkiet den enkelte aktør befinder sig. og har mulighed for at øve indflydelse. Samtidig er vist hvilke grene af køleskabets familie og hvilke andre produkttyper med lignende funktioner, som emnet er relevant for.

Det bemærkes, at de anførte retningslinier og anbefalinger ikke er forretningsvurderede, som de burde være på dette punkt. Det har der endnu ikke været mulighed for i projektet. Nogle af dem ville derfor sandsynligvis blive sorteret fra ved en forretningsvurdering. Men de er medtaget her som inspiration og for at vise ideen i opdelingen på aktører.

Tabellen er struktureret sådan, at emner på konceptniveau nævnes først, derefter emner på strukturniveau og til sidst emner på detailniveau.


Klik på billedet for at se html-version af ‘‘Tabel 2‘‘
Klik på billedet for at se html-version af "Tabel 2".


Tabel 2.
Retningslinier på konceptniveau - opdelt på aktører